WBC, WBA și IBF au convenit să stabilească campionii absoluți într-un turneu comun
Vizualizări: 22782 25.06.2014  |   Noutăţi

 

 

WBC, WBA и IBF договорились определить абсолютных чемпионов в совместном турнире

Foto: © AFP

 

Conducătorii a trei principale organizații mondiale de box — Consiliul Mondial de Box (WBC), Asociația Mondială de Box (WBA) și Federația Internațională de Box (IBF) — au decis să organizeze un turneu comun, totalurile căruia vor stabili campionii absoluți în toate categoriile de greutate. Anunțul a fost făcut de șeful WBC mexicanul Maurisio Suleiman la finele negocierilor cu colegii.


La moment, fiecare dintre organizații își stabilește campionul în fiecare categorie de greutate. Un turneu comun cu participarea campionilor în cele mai prestigioase versiuni, se preconizează pentru a.2016, a menționat Suleiman, subliniind că acesta «fără îndoială va trezi interesul suprem al publicului ». Această opinie a fost susținută de șeful IBF Deril Pipls și președintele WBA Jilberto Mendosa.

«Participanții la întâlnire au fost de acord cu propunerea făcută », — a declarat Suleiman și a menționat, că în viitorul apropiat aceasta va fi coordonată cu fiecare reprezentant în Consiliile organizațiilor de box respective. Decizia finală va fi luată, conform pronosticurilor, la 24 septembrie, curent, la întâlnirea din orașul mexican.

Până în prezent idea turneului comun nu a fost aprobată doar de Francisco ”Paco” Varcancel — președintele Organizației Mondiale de Box (WBO), dar participanții întâlnirii din Mexic speră să obțină acordul său.

 

 

Sursa: boxnews.com.ua