Rezultatele Federației de Box din 2013
Vizualizări: 22464 26.12.2013  |   Noutăţi

 

La 25 decembrie a avut loc ședința Prezidiului Federației de Box din Moldova, unde au foct făcute totalurile anului 2013 și numiți cei mai buni antrenori, boxeri și arbitri. Președintele Federației, Maestrul în Sport Vasile Chirtoca le-a înmînat acestora premii și cadouri.



Cel mai bun boxer a fost recunoscut pugilistul din Grimăncăuți , Maestrul în Sport de categorie internațională Dumitru Galagoț (antrenor P.Caduc), care a intrat în finala Campionatului Europei și a obținut medalia de bronz a Universiadei Mondiale. 

Următoarele locuri le-au revenit Maestrului în Sport de categorie internațională Petru Ciobanu din Chișinău (antrenor Leonid Tomșa), care a obținut medalia de bronz a Campionatului Europei, și medaliatului cu bronz al Universiadei Mondiale, Maestrul în Sport de categorie internațională din Tiraspol Alexandru Rîșcan (antrenori Anatol Dovgopol și Maxim Certîcovțev). 

Cel mai bun pugilist tînăr a devenit Maestrul în Sport din Vadul lui Vodă Mihail Cvasiuc (antrenor Alexei Conobeev), care a ocupat treapta a treia a piedestalului de onoare a Campionatului Europei. 

Printre juniori, cel mai bun a fost recunoscut Maestrul în Sport, Campionul European, finalistul Campionatului Mondial al juniorilor , tiraspoleanul Vladislav Țugui (antrenor Veaceslav Ulitca).

Primul dintre cei trei cei mai buni antrenori este Antrenorul Emerit din republică, Laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova, antrenorul -șef al selecționatelor RM Petru Caduc (Grimăncăuți). Urmează Antrenorii Emeriți din Moldova Leonid Tomșa (Chișinău) și Anatol Dovgopol (Tiraspol).

Printre arbitri, cel mai bun a fost numit Referi de categorie internațională din Grimăncăuți Valeriu Bandalac.

La Campionatele Mondial și Europeanu, precum și la Universiada Mondială pugiliștii moldoveni au obținut 1 medalie de aur, 2 de argint,4 de bronz. Partciparea lor la 10 turnee internaționale de clasa «А» s-a soldat cu 8 medalii de aur, 7 de argint și 10 de bronz.