Mike Tyson, invitat de onoare a Convenția WBC din acest an
Vizualizări: 2713 12.12.2023  |   Профессиональный бокс

 

 

Uniunea Europeană a Boxului (EBU) a făcut totalurile  lunii noiembrie, iar unul din cele mai importante evenimente din această luptă a fost Convenției WBC care, în acest an, s-a desfășurat la Tașkent (Usbekistan).

Invitat de onoare al convenției a fost Mike Tyson. La eveniment au luat parte peste 1000 participanți. Așa cum s-a mai întâmplat și anterior, președintele EBU a fost ales vicepreședinte al WBC.

Totodată, în ultima zi de octombrie președintele EBU, Peter Stukcki, a mers în orașul francez Laval, pentru a superviza meciul EBU-rematch dintre Jordy Weiss (F) și Jon Miguez (E), însă cu doar două zile înainte de meci, Miguez a avut probleme medicale care au dus la schimbarea în ultimul moment al sportivului. Acesta a fost înlocuit cu Meriton Karaxha (Alb). Lupta s-a dovedit a fi una competitivă, iar Weiss a câștigat titlul prin decizie unanimă.

La trei zile distanță, a avut loc o nouă luptă de această dată una feminină. În orașul francez Vesoul unde s-a disputat titlul vacant EBU la categoria ușoară EBU între Marine Beauchamp (F) și Dee Allen (UK).

Totodată, pe 25 noiembrie 2023, la Helsinki a avut loc înmormîntarea lui Pertti Augustin. Pertti a fost un lucrător loial al EBU, datorită lui, ratingurile organizației sînt atât de bune. Înmormântarea a avut loc în prezența mai multor oficiali finlandezi.