Cînd ar putea avea loc lupta între Bivol și Beterbiev?
Vizualizări: 2800 26.12.2023  |   Профессиональный бокс

 

 

 

Lupta pentru titlul de campion mondial absolut la box la categoria semiușoară între pugilistul rus de origine moldovenească Dmitry Bivol și rusul Artur Beterbiev ar putea avea loc în martie sau aprilie 2024.

Despre acest lucru a declarat managerul lui Bivol, Vadim Kornilov.

"Lupta cu Beterbiev ar putea avea loc în martie sau aprilie anul viitor. Dar mai are încă o luptă cu Smith în ianuarie. Nu cred că vor exista obstacole din partea WBC. Și nu cred că vreo organizație nu va dori să nu ia parte la o luptă de o asemenea anvergură. Din partea noastră, nu cred că ne-ar putea împiedica ceva să desfășurăm această luptă. În cazul lui Beterbiev, totul depinde de lupta împotriva lui Smith și de acordul acestuia", a declarat Vadim Kornilov. Beterbiev, care este campion mondial WBC, IBF și WBO, va lupta împotriva britanicului Callum Smith pe 14 ianuarie, în Canada.

Beterbiev, în vîrstă de 38 de ani, are 19 victorii (19 prin KO) și nicio înfrîngere. Dmitry Bivol deține titlul mondial WBA. Bivol, în vîrstă de 33 de ani, are 22 de victorii (11 prin KO) și nicio înfrîngere. După cum s-a anunțat anterior, recent, boxerul rus de origine moldovenească, Dmitri Bivol, în singurul său meci din 2023, și-a apărat cu multă încredere titlul de campion al Asociației Mondiale de Box (WBA) la categoria ușoară (pînă la 79,4 kg). Pe parcursul celor 12 runde ale meciului de la Riad, el a avut un avantaj enorm în fața britanicului Lyndon Arthur, și-a pus o dată adversarul la podea și s-a impus la puncte cu un scor categoric.

Toți cei trei arbitri au înregistrat un avantaj colosal (scorul de pe carduri era același - 120:107) în favoarea lui Dmitry Bivol. Acum el are pe agendă o luptă mult mai importantă. Anul viitor va lupta pentru titlul de campion mondial absolut cu deținătorul centurilor Federației Internaționale de Box (IBF), Consiliului Mondial de Box (WBC) și Organizației Mondiale de Box (WBO), Artur Beterbiev.