Pentru prima dată, un boxer din Moldova va lupta pentru medalia de aur la Campionatul Mondial (VIDEO)
Vizualizări: 621 22.04.2021  |   Noutăţi

 

 

Pentru prima dată în istoria boxului moldovenesc, o sportivă din Moldova va lupta pentru "aur" la Campionatul Mondial.

 

În special, în finala Campionatului Mondial de Box printre tineret din orașul Kielce, Polonia, va lupta pentru medalia de aur Daria Kozorez, care anterior în semifinale, la categoria de greutate de pînă la 81 kg, a învins-o pe Ieldana Talipova din Kazahstan.

 

Tînăra sportivă din Tiraspol, Daria Kozorez, a devenit prima reprezentantă a Moldovei în finala Campionatului Mondial de Box de tineret. Meciul decisiv va avea loc peste cîteva ore, iar pugilista din Moldova va lupta cu adversara din India.

 

Anul trecut, sportiva noastră a devenit Campioană Europeană printre juniori.

 

La Campionatul Mondial de la Kielce, Moldova este reprezentată de 11 boxeri, printre care două fete.

Kozorez Daria s-a născut la 1 ianuarie 2002 în satul Sucleia, raionul Slobozia. Ea practică boxul de 5 ani în clubul sportiv CȘATRII (o filială a școlii Sportive de lupte și box din Tiraspol a Rezervei Olimpice) sub îndrumarea antrenorului-profesor Anatolii Ahmadiev.

În perioada în care s-a ocupat cu boxul a devenit cîștigătoarea și medaliata turneelor internaționale de la Tiraspol, Orhei, Varnița (Moldova); Dnepropetrovsk, Kharkiv, Hmelnițk (Ucraina); Baar (Muntenegru).

 

Este medaliată cu bronz la Campionatul European de tineret 2019 (Sofia); Campioană europeană printre tineret în anul 2020 (Budva).

 

În prezent, participă la Campionatul Mondial de tineret (Kielce), Polonia.

 

Este elevă a Școlii sportive a Rezervelor Olimpice (Tiraspol)