În Moldova a început cu succes turneul Wise Boxing Grand Prix
Vizualizări: 1901 29.08.2022  |   Профессиональный бокс

 

 

 

În ziua de 28 august, în Moldova, a început cu succes seria de turnee Wise Boxing Grand Prix, menite să promoveze dezvoltarea boxului profesionist în țara noastră și formarea tinerilor boxeri profesioniști.

Organizator al turneului este compania de promovare WISE MANAGEMENT sub egida Federației de Box din Moldova.

Potrivit vicepreședintelui WISE MANAGEMENT Stanislav Korneev, prima seară de box profesionist din seria Wise Boxing Grand Prix a avut loc pe 28 august la Fight Club Serghei Morari. Au fost o mulțime de lupte interesante de box profesionist.

„Sperăm ca acest pas să aducă la renașterea boxului profesionist în Moldova și să le permită tinerilor să se autorealizeze, să-și realizeze ambițiile și capabilitățile în boxul profesionist împreună cu compania WISE MANAGEMENT, care îi va ajuta în acest sens”, a spus Stanislav Korneev.

El a menționat că astfel de seri profesionale de box din seria Wise Boxing Grand Prix vor avea loc în fiecare lună.

„În timpul acestora, sportivii vor învăța să obțină anume știința boxului profesionist și, datorită acesteia, va crește popularizarea celui mai clasic box și, în special, a boxului profesionist”, a subliniat vicepreședintele WISE MANAGEMENT. .

La rîndul său, secretarul general al Federațiilor de Box din Moldova, arbitrul internațional Anatolie Kaigorodov a subliniat că Federația de Box din Moldova dezvoltă activ, alături de boxul olimpic, și boxul profesionist.

„În Federația de Box din Moldova sînt înregistrate mai multe companii de promovare, care sînt direct implicate în organizarea serilor de box. Această seară de box profesionist din cadrul turneului Wise Boxing Grand Prix este organizată de WISE MANAGEMENT. Primele opt lupte au avut loc în cadrul noului format Wise Boxing Grand Prix. Patru perechi vor concura în aceeași categorie de greutate și vor avea lupte de box între ele în mod regulat în viitor, astfel va fi stabilit campionul la această categorie de greutate. Sper că acesta va fi un boxer de clasă înaltă, care va putea reprezenta cu succes boxul nostru profesionist moldovenesc pe arena internațională”, a menționat Anatolie Kaigorodov.

Potrivit informațiilor anterioare, noul format de turneu lansat este foarte interesant și diferă de un turneu obișnuit de box prin faptul că turneul Wise Boxing Grand Prix va găzdui un mic Grand Prix pentru categoria de 69 kg, în care opt sportivi vor fi împărțiți în două grupe a cîte patru boxeri în fiecare.

„Într-o grupă, la fel ca în fotbal, un boxer susține trei lupte în decurs de trei luni cu fiecare. După ce a obținut 3 victorii, boxerul merge în finală, unde se va întîlni cu un alt cîștigător al grupei și vor avea între ei șase runde. Onorariul pentru cîștigătorul Marelui Premiu va fi de 10 mii de lei. Vrem să dezvoltăm, puțin cîte puțin, boxul profesionist. Chiar dacă nu este vorba de cine știe ce bani, e totuși și acesta un început", a declarat Stanislav Korneev, vicepreședintele WISE MANAGEMENT.