La Tașkent a început Campionatul Mondial de Box
Vizualizări: 4000 04.05.2023  |   Noutăţi

 

 

 

Capitala însoritului Uzbekistan va găzdui, în perioada 30 aprilie -14 mai, Campionatul Mondial de Box, un eveniment bienal organizat de Asociația Internațională de Box (IBA) pentru 13 categorii de greutate. La competiție participă 538 de pugiliști din 107 țări. Echipa Republicii Moldova este reprezentată de 10 pugiliști.

Primele victorii au fost obținute de pugiliștii noștri de top: Alexandr Paraschiv (67 kg) împotriva lui Tae Minjae din Coreea, Davron Bozorov (71 kg) împotriva lui Kang Chi - Wei din Taipei și Andrei Zaplitnîi împotriva lui Lazar Youssef din Germania.

Cu toate acestea, cinci dintre pugiliștii noștri nu au reușit să își învingă adversarii și au abandonat competiția: Ilie Argatu (57 kg) a pierdut în fața lui Bathily Abdul Karim din Mali, Viktor Vakula (60 kg) în fața lui Carfunjol Artega José din Venezuela, Dmitri Galagoț (63,5 kg) în fața spaniolului Ibarreche Conde Oyer, Andrey Kiriakov (80 kg) în fața lui Gabrigel Veocic din Croația și Alexei Zavatin (+92 kg) nu l-a putut învinge pe Mustafa Rezek Hafez din Egipt.