Succesul extraordinar al boxerilor moldoveni la Campionatul European
Vizualizări: 913 02.05.2024  |   Noutăţi

 

 

 

La Campionatul European, care s-a încheiat la Belgrad, capitala Serbiei, echipa națională a Republicii Moldova a cucerit medalii de aur, argint și bronz, ocupînd locul șase dintre cele 34 de țări participante.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Daria Cozorez, devenind campioană europeană la categoria de greutate +81 kg, ocupînd primul loc și cîștigînd medalia de aur. Alexandru Paraschiv a obținut medalia de argint la categoria de greutate 63,5 kg. Vasile Cebotari a fost medaliat cu bronz pentru locul trei la categoria de greutate 71 kg.

Pe locul cinci, după ce au pierdut luptele din sferturile de finală, s-au clasat: Ion Plînga (48kg), Danila Ocoman (57kg), Ianuș Caravan (67kg), Davron Bozorov (75kg), Dumitru Coșciug (80kg), Andrei Chiriacov (86kg), Andrei Zaplitnîi (92kg), Nicolae Burduja (+92kg) și Iulia Coroli (54kg).

Prestația demnă a echipei naționale la Campionatul European este rezultatul cooperării de succes dintre Federația de Box și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

 

 

Raportul tehnic al Campionatului European: