Uniunea Europeană de Box a făcut totalurile anului 2023
Vizualizări: 2901 11.01.2024  |   Профессиональный бокс

 

 

 

La început de an, Uniunea Europeană de Box (EBU) a făcut totalurile anului 2023.

”Este timpul să privim înapoi și să facem totalurile anului 2023. Anul trecut am avut 17 concursuri de titlu EBU, 9 concursuri de titlu EBU-argint și 14 concursuri EBU-feminin. Tot în anul care a trecut, pe insula Malta am sărbătorit 75 de ani de la înființarea EBU, unde Marc James, președintele Malta Boxing Association, a fost gazda noastră. Totodată, la Paris am desfășurat reuniunea Consiliului nostru”, se arată într-o notă a președintelui EBU, Peter Stucki.

Potrivit lui, una din cele mai memorabile lupte ale anului trecut a fost cea pentru titlul EBU 2023 care s-a dat la categoria grea între deținătorul titlului de campion în exercițiu Agit Kabayel (GER) și adversarul său Agron Smakici (CRO). Lupta a fost una crîncenă, iar marele învingător a devenit Agit Kabayel, care într-o altă luptă l-a învins și pe canadianul Arslanbek Makhmudov.

”Le mulțumesc boxerilor noștri, promotorilor noștri, tuturor colaboratorilor noștri și colegilor mei din EBU, care apreciază faptul că titlul nostru Europban este cel mai bun și mai onest din Europa. Campionul EBU-Superfeatherweight-cham, Juan Felix Gomez (Spania), este, potrivit boxrec, nr. 56 din lume, iar adversarul său oficial Archie Sharp (GB) este nr. 88.

Deși cred cu tărie că boxerii profesioniști, după un anumit număr de meciuri și după o anumită vîrstă, ar trebui să se retragă de pe ring, deoarece boxul poate fi periculos și poate provoca traume cronice, trebuie să recunosc că am fost surprins de performanța excelentă a boxerului italian Emiliano Marsili, care este nr. 99 în lume, care a luptat la 47 de ani pentru titlul EBU și care a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări, deși era lider la puncte.

Acest lucru mă face să mă gîndesc la o altă problemă comună și anume că toate concursurile trebuie punctate corect și echitabil, cîștigătorul din ring trebuie să fie și cîștigătorul de pe tabela de marcaj; nu există nici un avantaj de acasă, nici un avantaj de campionat, trebuie să cîștige cel mai bun boxer, oricine ar fi și oriunde s-ar afla el”, se arată în nota lui Peter Stucki.

Totodată, acesta a menționat că pentru a îmbunătăți punctajul, EBU va organiza în continuare, în mod regulat, seminare ale sportivilor din ring cu instructori competenți.